Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Φλαούνες

ΦΛΑΟΥΝΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ


Οι φλαουνες ειναι ενα ειδος τυροπιτας που φτιαχνουν στην Κυπρο και ειναι συνηθως Πασχαλινο.

ΥΛΙΚΑ

Υλικα για την γεμιση:
2 Πακετακια χαλουμι (το βρισκετε σε ολα σχεδον τα σουπερ μαρκετ στα ψυγεια με τα συσκευασμενα τυρια)

1/2 κιλο κεφαλοτυρι

1/2 κιλο GUDA

1/2 κιλο γραβιερα

1/2 EDAM

1 κ.γλυκου μαστιχα (τριμμενη)

1 κ.γλυκου μαχλεπι

3 κ.γλυκου Baking powder

15 Αυγα (υπαρχει ομως πιθανοτητα να παρει και παραπανω)

Αρκετο δυοσμο ξερο ( περιπου 5-6 κουταλιες της σουπας)
________________________________________________________________

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

1,5 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις

1 κ.γλυκου κοφτο μαχλεπι

1 κ.γλυκου κοφτο μαστιχα (τριμμενη)

1/2 κιλο βουτυρο φυτινη

1/2 κ.γλυκου ζαχαρη

4 αυγα

1/2 φλιτζανι (κουπα) χλιαρο νερο

3-4 αυγα για την επαλειψη και λιγο σουσαμι

_______________________________________________________
Εκτελεση για την ζυμη
Βαζουμε σε μια λεκανη μεγαλη το αλευρι,το βουτυρο και ολα τα υλικα της ζυμης και τα τριβουμε με τα χερια μεχρι να γινει ζυμαρι.Το αφηνουμε 1 ωρα σκεπασμενο.


Εκτελεση για την γεμιση
Σε μια λεκανη μεγαλη βαζουμε τα τυρια αφου πριν τα εχουμε τριψει,τον δυοσμο και ανακατευουμε.Μετα ριχνουμε τα αυγα και τα υπολοπα υλικα της γεμισης και τα ανακατευουμε παρα πολυ καλα.Αν δουμε οτι ειναι πολυ σφιχτη η γεμιση βαζουμε λιγο γαλα.
Την αφηνουμε δυο ωρες για να διπλασιαστει ο ογκος.
Μετα παιρνουμε την ζυμη και ανοιγουμε με τον πλαστη μικρα φυλαρακια (περιπου τετραγωνα) και με ενα κουταλακι γεμιζουμε το καθε φυλαρακι.Το κλεινουμε απο ολες τις μεριες αφηνοντας ενα κενο ανοιχτο απο πανω
Βαζουμε αντικολλητικο χαρτι σε ενα ταψι τις βαζουμε μεσα,τις αλειφουμε με αυγο και πασπαλιζουμε με σουσαμι.
Τις ψηνουμε στους 160-170 βαθμους για 30' περιπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου